Учням презентували книгу «Чернігів у вогні»

Книжка про героїчну оборону Чернігова та Придесення від ненависних російських загарбників – «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» (спільний проект редакції газети «Чернігівщина» та ОК «Північ») – дуже популярна в Чернігівській школі № 34. Її тут учні та вчителі постійно читають і перечитують.

І вже пам’ятають та самі розповідають матеріали про Героїв України Віктора Ніколюка, Леоніда Ходу та Олександра Слєсаренка; проникливі фронтові історії про подвиги Андрія Требуха («Кліща») та його відважних бойових побратимів із групи «Кліщі» – Дмитра Балабуху («Танкіста»), Євгена Деркача («Бармена»), Руслана Ніконова («Дока»), Володимира Гльовкого («Мисливця»), Миколу Гоголя («Де Голя»).

Знають про незламних наших полковників Олексія Макаренка («Макара»), Олександра Єрмоленка («Морпех»), Валентина Буряченка («Редактора»), Вадима Мисника («Рятівника») та інших хоробрих захисників міста-героя Чернігова і України.

А ще читають розповіді про наших мужніх медиків та волонтерів, а також – хвилюючі історії про жахи ворожої окупації. Все це – надзвичайно важливо, адже наша молодь має знати правду про цю підлу війну та злочинну кацапську орду – банду вбивць, садистів, ґвалтівників і грабіжників.

Тому нещодавно в просторій, ошатній бібліотеці школи № 34 відбулися презентація та обговорення книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» за участю її співавтора, редактора популярної обласної газети «Чернігівщина», президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергія Дзюби.

Це було відверте, цікаве, зворушливе спілкування, під час якого добродій Сергій розповів про роботу над книгою та відповів на багато запитань школярів. Як відомо, тепер готується до друку й нова збірка «Чернігів у вогні. Книга друга», яку також буде подаровано бібліотеці школи № 34.

Учні Настя Очеретько, Максим Приходько та Аня Братіца натхненно продекламували вірші Сергія Дзюби; а школярі Олександра Бардакова, Олеся Демченко, Софія Скидан і Тетяна Юрченко напрочуд проникливо заспівали його відому пісню «Закінчиться війна».

Презентацію організувала завідувачка бібліотеки Наталія Білюк. Також справила враження чудова виставка книжок Сергія Дзюби, які є в шкільній бібліотеці й теж користуються значним попитом, не залежуються на полицях. Зокрема, учні дуже люблять казкову трилогію про пригоди кленового бога Кракатунчика «Душа на обличчі», дотепний та веселий серіал «Потягуськи», роман «Справи детектива Самарцева. Ідеальний злочин. Пані кілер», книжку фантастики «Моя Шахерезада».

Микола Тищенко, фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?